Hayalet Manken İle Fotoğraf Çekimi

Hayalet Manken İle Fotoğraf Çekimi

Hayalet Manken Çekimi (Ghost Mannequin) Nedir?

Firmalar ürünlerini tanıtmak için çeşitli dijital ve geleneksel mecraları kullanırlar. Bu mecralar ile ürünlerin alıcılara tanıtılması amaçlanır. Özellikle kıyafet sektöründe bu mecralarda ürünlerin doğru bir şekilde tanıtılması oldukça önemlidir. Çünkü alıcılar satın alacakları kıyafetleri her yönüyle görmek ister. Düz bir zemin üzerinde çekilmiş kıyafet fotoğrafları, ürünü tanıtmak açısından yetersiz olmaktadır. Hayalet manken çekimi ise tam olarak bu noktada devreye girer. Peki hayalet manken fotoğrafçılığı nedir? Ghost çekimin aşamaları nelerdir? Tüm bu soruların cevapları ve hayalet çekim ile ilgili bilgilere bu yazıda ulaşabilirsiniz.

Kıyafet Fotoğrafı Çekimi İçin Hayalet Manken

Kıyafet fotoğrafı çekmek için kullanılabilecek farklı yöntemler bulunur. Bu yöntemlerden biri kıyafetlerin modeller üzerinde tanıtılmasıdır. Söz konusu yöntemler arasında hayalet manken çekimi öne çıkmaktadır. Kıyafet fotoğrafçılığı yapmak için hayalet çekimi pratik ve düşük maliyetli olması açısından tercih edilebilecek yöntemler arasındadır.

Mağazalarda yapılan birebir alışverişlerde kıyafetler mankenler üzerinde görülebilir. Ya da müşteriler kıyafetleri deneyerek ürünün nasıl durduğu hakkında fikir sahibi olabilir. Fakat internetten yapılan alışverişlerde müşterilerin böyle bir imkânı bulunmaz. Müşteriler internetten alışveriş yaparken giysileri yalnızca fotoğraflar aracılığıyla inceleyebilir. Hayalet çekim, aynı vitrinlerde olduğu gibi müşterilere kıyafetleri üç boyutlu olarak görebilme şansı sunar. Böylece müşteriler ürünün kendi üzerlerinde nasıl gözükeceği hakkında fikir yürütebilir.

Hayalet manken çekimi yapılırken çeşitli fotoğraf düzenleme tekniklerinden yararlanılır. Cansız mankenlere giydirilen kıyafetlerin farklı açılardan fotoğrafları çekilir. Fotoğraf düzenleme teknikleri sayesinde cansız manken fotoğraftan kaldırılır. Ortaya çıkan son üründe ise kıyafetler içi boş bir biçimde yer alır. Ayrıca kıyafetlerin üç boyutlu olarak nasıl gözükeceği bu tür fotoğraflar ile anlaşılabilir.

Hayalet manken fotoğrafçılığı ile birçok farklı giysinin fotoğrafı çekilebilir. Kot pantolonlardan ceketlere, bluzlardan tişörtlere her türlü kıyafet fotoğraflanabilir. Birçok kıyafet markası ürünlerini internette sergilemek için bu yöntemi tercih etmektedir.

Hayalet Manken Fotoğraf Çekimi

Ghost Çekim İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

Hayalet manken fotoğrafı çekmek düşünüldüğünden daha basit bir uygulamadır. Fakat fotoğrafçılık geçmişi olmayan kişiler için bazı aşamalar zaman alıcı olabilir. Hayalet manken çekimi yapmak için birtakım malzemelere ihtiyaç duyulur. Ghost çekim malzemeleri aşağıdaki gibidir.

  • Kamera: Ghost çekim yapabilmek için ilk ve önemli araç-gereç bir kameradır. Profesyonel kameralar ile yapılan çekimlerde daha iyi sonuçlar alınabilir. Fakat bu tür kameralara erişimi olmayanlar herhangi bir kamera kullanabilirler. DSLR kameralar iyi bir seçim olabilir.
  • Kamera Sabitleyici: Giysilerin fotoğrafı çekilirken kameranın sabit durması ortaya çıkan ürünün kalitesini etkiler. Kameranın sabit durması için bir kamera sabitleyici diğer ismiyle tripod tercih edilebilir. Çünkü bu tür fotoğrafların çekimi sırasında genellikle kamera hareket etmemeli, fotoğrafta herhangi bir kayma olmaması için sabit durmalıdır. Daha çok kıyafetler ve cansız mankenler hareket ettirilir. Bu sayede ürünün farklı açılardan fotoğrafı çekilebilir.
  • Arka plan: Hayalet manken çekimi yapılırken beyaz ya da açık gri bir arka plan kullanılmalıdır. Beyaz veya açık gri arka fonlarda ürünün renkleri ve detayları belirgin bir şekilde gözükebilir. Bu sebeple koyu renkli arka planlar kullanılmamalıdır. Beyaz plastik fotoğraf fonları iyi bir seçenek olacaktır. Kullanılacak arka fonun cansız mankeni içine alacak büyüklükte olmasına da dikkat edilmelidir.
  • Cansız manken: Cansız mankenler ghost çekimlerde mutlaka gerekli malzemelerden bir tanesidir. Cansız manken bütün halde olmamalıdır. Parçaları takılıp çıkarılabilmelidir. Kıyafetin şekline bağlı olarak fotoğraf çekimi esnasında mankenin bazı parçalarının çıkarılması gerekmektedir.
  • Işıklandırma: Özellikle profesyonel kalitede fotoğraflar çekmeyi amaçlayanlar stüdyo ışıkları kullanmalıdır. Ghost çekimlerde ürünün her parçası aydınlık olmalıdır. Softbox ışıklandırmalar ürünü eşit ve düzgün bir şekilde aydınlatmak için tercih edilebilir. Her ne kadar stüdyo ışıkları daha profesyonel sonuçlar verse de doğal güneş ışığı da ghost çekimlerde kullanılabilir. Büyük ve geniş pencereli bir ortamda da fotoğraf çekimi yapılabilir. Hatta doğal güneş ışığı ile de oldukça iyi sonuçlar elde edilebilir. Fakat güneş ışıkları günün her saatinde aynı aydınlıkta olmaz. Bu sebeple stüdyo ışıklandırmalarına da ihtiyaç duyulabilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta aydınlık ölçüsünün fotoğraf çekimi sırasında sabit durmasıdır. Tercih edilecek ışıklandırma seçeneğine uygun olarak kameraların ışık ayarlamaları da yapılmalıdır.

Bunların yanı sıra toplu iğne ve tutturma tokası gibi araç gereçler de gerekli olabilir. Her kıyafet cansız mankenlerin ölçülerine tam olarak uymayabilir. Toplu iğne gibi malzemelerin yardımı ile giysiler cansız manken üzerine tam oturtulabilir.

Ayrıca cansız mankenler yerine modeller de tercih edilebilir. Fakat beyaz cansız mankenler düzenleme sırasında daha kolay bir şekilde yok edilebilir. Modellerin ten rengi ve ne kadar sabit durabildikleri gibi etkenler ghost çekimi zorlaştırabilir.

Hayalet Manken Fotoğraf Çekimi Nasıl Yapılır?

Hayalet manken çekimi aşamaları bazı kıyafet türleri için daha kısa olabilir. Örneğin ceketler gibi kıyafetlerin fotoğraflanmasında cansız mankenin göğüs ya da karın gibi bazı parçaları çıkarılabilir. Böylece mankenin hiçbir kısmı dışarıdan bakıldığında gözükmez. Üç boyutlu efekt herhangi bir düzenlemeye gerek olmadan yakalanır. Bu tür kıyafetlerde dikkat edilmesi gereken tek husus kıyafetin düzgünce mankene yerleştirilmesidir.

Fakat her kıyafet düzenlemeye gerek olmadan mankenin bazı parçaları çıkarılarak fotoğraflanamaz. Bu durumda kıyafetin birden fazla fotoğrafının çekilmesi gerekir. Öncelikle kıyafet mankenin üzerinde yerleştirilerek fotoğrafı çekilir. Kıyafetler mankenlere yerleştirilirken hiçbir kırışıklık veya katlanma olmamalıdır. Ardından mankenin kıyafette kapattığı kısımların ayrıca fotoğrafı çekilir. Kıyafetin şekline ve mankenin kıyafette kapattığı kısımlara bağlı olarak çekilmesi gereken fotoğraf sayısı değişiklik gösterebilir. Arka, ön, yanlar ve mankenin kapattığı kısımlar olmak üzere giysi her açıdan fotoğraflanır. Giysinin farklı açılardan fotoğrafları çekilirken ışıklandırma değiştirilmemelidir. Ek olarak mankenin konumu da tamamıyla aynı olmalıdır.

Giysinin tüm açılardan fotoğrafları çekildikten sonra elde edilen fotoğraflar düzenlenmelidir. Adobe Photoshop gibi fotoğraf düzenlenme programları kullanılabilir. Manken üzerinde yapılan fotoğraf uygulamaya yüklenir ve katmanlar oluşturulur. Arka plan katmanı rengi beyaz yapılır. Kıyafetin manken üzerinde kalan kısımlar seçilir ve arka plan ile cansız manken fotoğraftan kaldırılır. Kıyafetin farklı açılardan çekilmiş gerekli bütün fotoğrafları için aynı işlem tekrarlanır. Katmanlar düzenlenerek kıyafetin parçaları bir bütün olarak gözükecek şekilde birleştirilir. Fotoğrafa derinlik kazandırmak için iki katmanlar arasında gölgelendirmeler yapılır. Son ürün kaydedilir ve hayalet manken çekimi aşamaları tamamlanmış olur.

Hayalet Manken Çekiminin Avantajları Nelerdir?

Hayalet manken çekimi kıyafet satışı yapan işletmelere birçok avantaj sağlar. En büyük avantajlardan biri ghost çekimin maliyetinin düşük olmasıdır. E-ticaret her geçen gün alıcılar arasında daha yaygın hale gelmektedir. Bu sebeple ürünlerin müşterilere sergilenmesi için fotoğraf çekimi şarttır. Fakat fotoğraf çekiminde modeller tercih etmek fazla pahalı olabilir. Modeller tercih eden markalar birçok farklı model işe almak durumunda kalabilir. Çünkü sürekli aynı modeli kullanmak hoş bir online mağaza görünümü yakalamayı engelleyebilir. Hayalet manken çekimisayesinde ürünlerin sergilenme maliyeti en aza indirilebilir.

Hayalet manken çekimi ile elde edilen fotoğraflar müşteriler kıyafetleri detaylıca inceleyebilir. Modeller ve arka plan gibi etkenler müşterilerin ilgisini ana üründen kaydırabilir. Fakat ghost çekim sayesinde müşteriler ürünleri kendi üzerlerinde kolaca görselleştirebilirler. Ayrıca ghost çekim online mağazalara daha profesyonel bir izlenim kazandırır.

Hayalet manken ile fotoğraf çekimi

Hayalet Manken İle Fotoğraf Çekimi, Hayalet Manken İle Fotoğraf Çekimi, Hayalet Manken İle Fotoğraf Çekimi, Hayalet Manken İle Fotoğraf Çekimi, Hayalet Manken İle Fotoğraf Çekimi, Hayalet Manken İle Fotoğraf Çekimi, Hayalet Manken İle Fotoğraf Çekimi, Hayalet Manken İle Fotoğraf Çekimi, Hayalet Manken İle Fotoğraf Çekimi, Hayalet Manken İle Fotoğraf Çekimi, Hayalet Manken İle Fotoğraf Çekimi, v, Hayalet Manken İle Fotoğraf Çekimi, Hayalet Manken İle Fotoğraf Çekimi, Hayalet Manken İle Fotoğraf Çekimi, Hayalet Manken İle Fotoğraf Çekimi, Hayalet Manken İle Fotoğraf Çekimi, Hayalet Manken İle Fotoğraf Çekimi, Hayalet Manken İle Fotoğraf Çekimi, Hayalet Manken İle Fotoğraf Çekimi, Hayalet Manken İle Fotoğraf Çekimi, Hayalet Manken İle Fotoğraf Çekimi, Hayalet Manken İle Fotoğraf Çekimi,Hayalet Manken İle Fotoğraf Çekimi

 

User
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.